Yoga er et 5000 år gammelt træningssystem for krop og sind, som virker både afstressende og vitaliserende. I yoga arbejder man med at forene og skabe harmoni mellem kroppen og sindet. Yoga er en livsfilosofi. En lære om livet. Yoga er en lære i at leve livet her og nu. Det er et redskab til at skabe ro og balance, både fysisk, mentalt og sjæleligt.
Yogastillinger er både styrkende og smidiggørende samt dybt regenererende. Skavanker som dårlig ryg, spændingshovedpine, fordøjelses- og søvnproblemer forebygges og afhjælpes ved regelmæssig praksis. Yoga er for alle uanset alder, køn, størrelse og tidligere erfaringer med yoga., og du behøver derfor heller ikke være særlig smidig eller stærk for at gå til yoga. Du skal bare have lyst!
Yoga undervisningen starter som oftest med en kort indledende afspænding, for lige at "lande" i lokalet og mærke kroppen og åndedrættet.. Herefter følger opvarmende øvelser, der indstiller kroppen på de forestående yogastillinger (asanas). I yoga asanas arbejder vi med foroverbøjninger, bagoverbøjninger, og rotationer der styrker og smidiggør ryggen, stående stillinger, der opbygger kraft, balance og styrke, og omvendte stillinger der aflaster de indre organer og det venøse tilbageløb. Der vil være opmærksomhed på åndedrættet før, under og efter øvelserne og forskellige åndedrætsøvelser i programmet mellem stillingerne.
Det foregår i et roligt tempo med små pauser mellem øvelserne. Der sluttes med en længere kropsafspænding af ca. 15 minutters varighed, hvor du får tilbudt varmepude og øjenpude, og krop og sind fordøjer din yogapraksis.