OM

YOGAPRAXIS blev stiftet i 2010 af Bitten Hammer Kjølsen. Et yogacenter der lige så stille er vokset, og som i dag har mere end 20 ugentlige hold. Her kommer mange af de lokale hornbækkere, men også folk fra Ålsgårde, Helsingør og Gilleleje-området har fundet vejen til det skønne yogacenter. I sommer månederne, når der kommer turister til byen, er der ugentlige drop-in yoga klasser,  så det er muligt at komme til yoga, når det passer ind i planerne.

Vores faste ugentlige hold har vi  delvis i samarbejde med Gigtskolen og Helsingør Aftenskole, DOF eller  i privat regi.  Vi  har typisk en eftårssæson fra august til december på 15 gange og en forårssæson fra januar til maj på 18 gange.  Hvis der er ledige pladser på et hold kan du sagtens starte undervejs i sæsonen. Der vil være  løbende indtag på holdene, hvor der er ledige pladser, og du kan sagtens følge med.OM YOGA

Yoga er et 5000 år gammelt træningssystem for krop og sind, som virker både afstressende og vitaliserende. I yoga arbejder man med at forene og skabe harmoni mellem kroppen og sindet. Yoga er en livsfilosofi. En lære om livet. Yoga er en lære i at leve livet her og nu. Det er et redskab til at skabe ro og balance, både fysisk, mentalt og sjæleligt.

Yogastillinger er både styrkende og smidiggørende samt dybt regenererende. Skavanker som dårlig ryg, spændingshovedpine, fordøjelses- og søvnproblemer forebygges og afhjælpes ved regelmæssig praksis.   Yoga er for alle uanset alder, køn, størrelse og tidligere erfaringer med yoga., og du behøver derfor heller ikke være særlig smidig eller stærk for at gå til yoga. Du skal bare have lyst!,


Yoga undervisningen starer som oftest  med en kort indledende afspænding, for lige at "lande" i lokalet og mærke kroppen og åndedrættet.. Herefter følger opvarmende øvelser, der indstiller kroppen på de forestående yogastillinger (asanas). I yoga  asanas arbejder vi med foroverbøjninger, bagoverbøjninger, og rotationer der styrker og smidiggør ryggen, stående stillinger, der opbygger kraft, balance og styrke, og omvendte stillinger der aflaster de indre organer og det venøse tilbageløb. Der vil være  opmærksomhed på åndedrættet før, under og efter øvelserne og forskellige åndedrætsøvelser i programmet mellem stillingerne.

Det foregår i et roligt tempo med små pauser mellem øvelserne. Der sluttes med en længere kropsafspænding af ca. 15 minutters varighed, hvor du får tilbudt varmepude og øjenpude, og  krop og sind fordøjer din yogapraksis.

OM BITTEN

Mit navn er Bitten Hammer Kjølsen og jeg er født i 1971. Jeg er indehaver af yogacenteret YOGAPRAXIS, som jeg stiftede tilbage i 2010. Jeg har været bosiddende i Hornbæk siden 1998 med mand og vores 3 sønner. Jeg er oprindelig uddannet socialpædagog og har hovedsaligt arbejdet som støttepædagog. Min egen yogapraxis startede i 1997, da  jeg ventede min første søn, og jeg var solgt på stedet!  Allerede her startede drømmen  om at fordybe mig i yogaen og gøre det til min livsvej.

Jeg modtog sidenhen undervisning fra forskellige yogalærere med forskellige yoga baggrunde; fra NU yoga,  Skandinavisk yoga - og meditationsskole og undervisere fra Dansk Yoga, og blev bare  bekræftet  i, at her var jeg "hjemme".

I 2008  fik jeg muligheden for at starte på Dansk Yogas uddannelse. En grundig 2-årig uddannelse, af 800 timers varighed, med anatomi, filosofi og analyser af yogastillinger. Jeg blev eksamineret yogalærer i 2010. Jeg har efterfølgende været på forskellige kurser og efteruddannelser, blandt andet i mindfulness og  i yogaformen restorativ yoga.


I dag er yoga min fuldtidsbeskæftigelse. Udover at drive mit yogacenter, er jeg nu lærer på Dansk Yogas uddannelse, og giver alt det videre jeg selv har lært gennem årene. Min drøm gik i opfyldelse.